Konačno: Hrvatska ima prvog milionera iz kviza Tarika Filipovića! (VIDEO)

Leonard Mlinarić (28) iz Belog Manastira u Hrvatskoj prvi je takmičar koji je u popularnom HRT-ovom kvizu "Sve u 7" stigao do poslednjeg pitanja ne iskoristivši ni jednog džokera. Međutim, to nije sve - Leonard je znao odgovor i na to poslednje pitanje i osvojio je milion kuna što je više od 15 miliona dinara. Bravo, majstore!

Hrabri Leonard se od početka do kraja kviza držao svoje maksime: Došao sam bez ičega i mogu da odem bez ičega! Prihvatio je izazov i bez džokera se uhvatio ukoštac sa poslednjim pitanjem koje je glasilo: Koji je glavni grad najveće države s čijeg kopna ne možete umočiti prst u jedan od okeana? Ponuđeni odgovori bili su: Adis Abeba, Astana, Bamako, Kabul, La Paz, Lusaka, N'Djamena, Niamej i Ulan Bator.

Nakon premišljanja između glavnog grada Mongolije, Ulan Batora i Astane, glavnog grada Kazahstana, Leonard je odgovorio da je to Astana i... pogodio! Čak je i voditelja Tarika Filipovića to toliko obradovalo da je ustao i zagrlio dvadesetosmogodišnjeg profesora latinskog i istorije.

Nakon što je postao milioner Leonard je skoro zaplakao od sreće, a potom i pozdravio svoje učenike:

- Pozdravio bih decu kojoj predajem i izvinjavam se svima što sam odužio igru, ali znate bila je jedinstvena prilika - rekao je profesor-milioner Leonard, a prenosi "24sata.hr".

Pametno je novo sexy, definitivno!

Pogledajte još