Kuća Arona Spelinga za 150 miliona dolara

LOS ANĐELES, 28. marta 2009. (Beta-AP) - Udovica američkog producenta Arona Spelinga ponudila je na prodaju njihovu kuću u Los Anđelesu, po ceni od 150 miliona dolara. Dvorac izgrađen u francuskom stilu površine je 5.248 kvadrata i najveća je kuća u losanđeleskom okrugu. Cena po kojoj se prodaje čini je najskupljom kućom ikada ponuđenom na prodaju u SAD.

Pokojni muž Kendi Speling bio je producent hit serija kakve su "Dinastija", "Beverli Hils 90210" i "Čarlijevi anđeli" Umro je 2006. Kuća, izgrađena 1991, ima tri sprata, sa tavanicama visokim do devet metara. Mediji su objavili da u njoj ima čak 100 soba, a ni sama Kendi Speling nije sigurna u njihov tačan broj.

U kući se, pored ostalog, nalaze kuglana, podrum za vino, prostorija za testiranje hrane, soba za umotavanje poklona, skladište sa kontrolom vlage, kineska soba, biblioteka, teretana, medijska soba i soba za projekcije u kojoj platno i projektor automatski izlaze iz poda kada se na prozore navuku zavese. U kući je i tavan površine 5.181 kvadratni metar, na kojem se nalazi kozmetički salon. Na imanju su i teniski teren, fontane, vodopad, bazen i kućica za bazen sa kuhinjom, kao i parking prostor za više od 100 automobila.

Pogledajte još