Scenaristkinja serije "Terra Nova" adaptira hit-roman "Pedeset nijansi - Siva"

Velika čast, ali i rizik (naravno, pre svega finansijski) filmske adaptacije romana "Pedeset nijansi - Siva" (Fifty Shades of Grey) pripali su scenaristkinji popularne serije "Terra Nova" Keli Marsel, što su potvrdili studiji "Universal Pictures" i "Focus Features".

- Pređašni radovi Keli Marsel demonstriraju njenu tehniku struktuiranja priče i veliki fokus na emocije, humor i dubinu likova, što će biti posebno očigledno u scenariju za film "Saving Mr. Banks". Sve nas je opčinila njena strast i predanost likovima i svetu iz romana. Odmah nam je bilo jasno da će ona mnogo doprineti našoj adaptaciji - rekao je Majkl de Luka, jedan od producenata.

Erotski roman autorke E.L. Džejms koji je osvojio mahom žensku publiku širom sveta, a na kome će biti baziran istoimeni film, govori o sado-mazo seksualnoj vezi između 27-godišnjeg milijardera Kristijana Greja i studentkinje Anastasije Stil.

FOTO GALERIJA: Ian Somerhalder - Pravi izbor za "Pedeset nijansi - Siva"

Filmski studiji "Universal Pictures" i "Focus Features" u martu ove godine otkupili su filmska prava za original i njegove nastavke - "Pedeset nijansi - Mračnije" (Fifty Shades Darker) i "Pedeset nijansi - Oslobođeni" (Fifty Shades Freed). Trilogija je do sada prodata u više od 32 miliona primeraka, a prevedena je na više od 45 jezika.

Glumačka ekipa filma još nije poznata, a fanovi širom sveta već mesecima unazad licitiraju ko bi bio idealan u ulogama Kristijana i Anastasije. Kao potencijalni kandidati pominju se Ian Somerhaldera, Ema Votson, Mat Bomer, Emilija Klark, Aleksander Skarsgard, Šejlin Vudli, Kris Pajn, Rajan Gosling, pa čak i porno glumac Džejms Din.

Pogledajte još