Morinjo: Engleska je veliki favorit za osvajanje SP 2010.

BEOGRAD, 29. marta 2009. (Beta) - Trener italijanskog fudbalskog šampiona Intera Žoze Morinjo ocenio je da je reprezentacija Engleske jedan od glavnih favorita za osvajanje Svetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi.

Engleska je u subotu u prijateljskoj utakmici pobedila Slovačku sa 4:0, dok se u kvalifikacionoj Grupi Šest za Svetsko prvenstvo nalazi na prvom mestu sa 12 bodova iz četiri utakmice.

Predstojeći meč u kvalifikacijama Englezi u sredu na Vembliju igraju protiv Ukrajine, koja je na trećem mestu u gurpi sa sedam bodova, ali i utakmicom manje.

Murinjo je istakao da na englesku reprezentaciju svi moraju da računaju kao na najozbiljnijieg kandidata za osvajanje Mundijala, a ekipu Fabija Kapela nazvao je "tim straha".

"Na papiru je Engleska među prvih pet favorita za osvajanje trofeja u Južnoj Africi. Tu ekipu svi moraju da shvataju ozbiljno - sa velikim brojem fudbalera i jednim od najboljih trenera na svetu Engleska će biti tim od kojeg svi strahuju", rekao je Murinjo za "Sandej Miror".

Trener Intera smatra i da kapiten Liverpula Stiven Džerard i fudbaler Čelsija Frenk Lampard mogu zajedno da igraju, uprkos navodima da reprezentacija Engleske ne pruža dobre igre kada su ta dva fudbalera zajedno na terenu.

"Mislim da tu ne postoji problem. To su dva od pet najbolih igrača sredine terena na svetu. Ne postoji trener u klubu ili bilo kojem nacionalnom timu koji ne bi želeo Džerarda i Lamparda u svojoj ekipi. Takođe, mislim i da ne postoji bolji par igrača na toj poziciji ni na klupskom ni reprezentativnom nivou", rekao je bivši trener Čelsija.

Portugalski stručnjak istakao je da bi Dejvid Bekam, koji je u subotu na meču protiv Slovačke ostvario 109. nastup za nacionalni tim, morao da bude u Kapelovom timu za Svetsko prvenstvo.

"Znamo kakav je Dejvid igrač i dobrim igrama u Milanu svima je dokazao da još može da igra na visokom nivou. Ipak, samo on zna da li će sledećeg leta moći da igra svih 90 minuta na svakoj utakmici na turniru, ali smatram da mu je mesto u timu. Njegovo iskustvo i samo prisustvo može uliti samopouzdanje ostatku ekipe", rekao je Murinjo.

Pogledajte još