Kapelo u problemima zbog povreda napadača

LONDON, 29. marta 2009. (Beta-Rojters) - Fudbalska reprezentacija Engleske suočava se sa manjkom napadača pred kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo sa Ukrajinom, pošto su se Emil Heski, Karlton Kol i Piter Krauč povredili na prijateljskom meču protiv Slovačke.

Fudbaler Vest Hema Kol sigurno neće igrati protiv Ukrajine pošto je u subotu povredio prepone, dok je Heski povredo list na nozi. On je na meču protiv Slovačke postigao gol za nacionalni tim posle šest godina.

Čini se da je najbolja situacija sa Kraučem, koji će biti spreman za meč na Vembliju u sredu.

Fudbaler Totenhema Daren Bent naknadno je pozvan u tim, a selektor Fabio Kapelo nije pozvao napadača Njukasla Majkla Ovena, uprkos tome što je na 89 utakmica za nacionalni tim postigao 40 golova. Takođe, u timu nema ni igrača Boltona Kevina Dejvisa, koji je ove sezone postigao 11 golova u Premijer ligi.

"Ne, nije pozvan. Oven je na poslednjoj utakmici igrao 20 minuta i nije u dobroj formi", rekao je Kapelo.

Dobra vest za navijače Engleske su dobre igre fudbalera Mančester junajteda Vejna Runija, koji se protiv Slovačke dva puta upisao među strelce i tako na poslednje četiri utakmice za reprezentaciju postigao ukupno sedam golova.

"On je naš džoker jer može da igra na svakoj poziciji u timu", rekao je Kapelo.

Engleska je prva u šestoj kvalifikacionoj grupi sa 12 bodova iz četiri utakmice, dok je Ukrajina treća sa sedam bodova i utakmicom manje.

Pogledajte još