Reprezentacija Severne Koreje doputovala u Južnu Koreju

0

INČON, 29. marta 2009. (Beta-AP) – Fudbalska reprezentacija Severne Koreje doputovala je u Južnu Koreju, na kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo 2010. godine

INČON, 29. marta 2009. (Beta-AP) – Fudbalska reprezentacija Severne Koreje doputovala je u Južnu Koreju, na kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Fudbaleri Severne Koreje doleteli su na međunarodni aerodrom u Inčonu preko Kine, jer nema direktnih letova između dve Koreje.

Utakmica između Severne i Južne Koreje igra se u sredu u Seulu.

Južna Koreja je u subotu poedila reprezentaciju Saudijske Arabije sa 2:0 i tako preuzela prvo mesto u drugoj grupi azijske zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa 10 bodova iz pet utakmica.

Južna Koreja je druga sa osam bodova, ali i utakmicom manje, dok je Saudijska Arabija treća sa sedam bodova iz pet mečeva.

Po dve najbolje reprezentacije iz obe kvalifikacione grupe azijske zone izboriće plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Severna Koreja se nije takmičila na Mundijalu još od 1966. godine, kada je stigla do četvrtfinala, dok je Južna Koreja igrala u polufinalu 2002. godine, kada je bila suorganizator turnira sa Japanom.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.