Mračnom vitezu dve nagrade Empajer

0

LONDON, 30. marta 2009. (Beta) – Film o Betmenu, "Mračni vitez", dobio je tri priznanja na svečanoj dodeli nagrada Empajer u Londonu, objavio je Bi-Bi-Si njuz na svom sajtu. Kristofer Nolan i Kristijan Bejl nagrađeni su za režiju i glumu, a "Mračni vitez" proglašen je za najbolji film.

LONDON, 30. marta 2009. (Beta) – Film o Betmenu, „Mračni vitez“, dobio je tri priznanja na svečanoj dodeli nagrada Empajer u Londonu, objavio je Bi-Bi-Si njuz na svom sajtu. Kristofer Nolan i Kristijan Bejl nagrađeni su za režiju i glumu, a „Mračni vitez“ proglašen je za najbolji film.

Pokojni Hit Ledžer, Džoker u „Mračnom vitezu“, dobio je specijalnu nagradu za životno delo. Dodeli nagrada, koje biraju čitaoci britanskog filmskog časopisa Empajer, pored ostalih prisustvovali su Tim Barton, Deni Bojl i Džejms Makavoj.

Džema Arterton proglašena je za najbolju debitantkinju, za ulogu u filmu „Zrno utehe“, koji je dobio priznanje za najbolji triler. Džejms Makavoj nagrađen je za film „Tražen“, kome je pripalo priznanje za najbolji naučnofantastični film. Helena Bonam Karter proglašena je za najbolju glumicu u filmu „Svini Tod: Pakleni berberin iz Flit strita“. Režiser „Milionera sa ulice“ Deni Bojl primio je nagradu za izuzetan doprinos britanskom filmu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.