Divac nastavlja sa humanitarnim radom

BEOGRAD, 30. marta 2009. (Beta) - Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac povodom svečanosti penzionisanja dresa u kojem je igrao u Sakramentu organizuje mnogobrojne dobrotvorne akcije, a u ponedeljak je otvorio dvoranu u River Ouku, u centru za decu žrtve nasilja.

Divac se odazvao pozivu senatora Derila Stajnberga, koji je prikupio sredstva za izgradnju dvorane jer je, prema njegovim rečima, senator uvek imao razumevanja za humanitarni rad "Fonda Ana i Vlade Divac".

"Rado sam se odazvao pozivu našeg velikog prijatelja Derila Stajnberga, čoveka koji nam je doneo mnogo sredstava u svim akcijama namenjenim za Srbiju. Uvek smo imali praksu da 80 odsto sredstava namenimo za pomoć Srbiji a da sa 20 odsto doprinesemo nekoj akciji u Kaliforniji, kao što je ova", rekao je Divac.

"Fond Ana i Vlade Divac - HOD" je u nedelju u srpskom centru u Sakramentu održao donatorski ručak kome je prisustvovalo više od 200 zvanica srpskog porekla. Na tom skupu su prikupljena sredstva za izgradnju kuće u kojoj će biti smeštena jedna izbeglička porodica.

"Prikupili smo sredstva i jedna porodica će biti zbrinuta. Nadam se da će i u drugim parohijama biti ovakva organizacija. Srećna sam zbog ovakvog odizva, sve je bilo dobro organizovano. Svi su došli da pomognu onima koji to nemaju mogućnosti da urade u Srbiji", rekla je Snežana Divac.

Košarkaški klub Sakramento odlučio je da penzioniše dres sa brojem 21 koji je Divac nosio. Svečanost će se održati u Arko areni u noći između utorka i četvrtka.

Divac je odigrao 16 sezona u NBA ligi za klubove Los Anđeles Lejkers, Šarlot Hornets i Sakramento Kings.

Pogledajte još