Hemofarm kreće u Torino na fajnal-ejt Evrokupa

VRŠAC, 30. marta 2009. (Beta) - Košarkaši Hemofarma, kao prva ekipa iz Srbije, sutra kreće u Torino (Italija) na Fajnal ejt Evrokupa.

Direktor kluba iz Vršca Marko Ivanović rekao je da se nada da će u Torinu ostati što duže, iako prvu utakmicu igraju protiv Dinama iz Moskve, jedine neporažene ekipe u dosadašnjem takmičenju.

"To, možda, u ovom trenutku izgleda teško, ali za nas je olakšavajuća okolnost. Bogati timovi, u koje ne ubrajam nas i Zadar, opterećeni su osvajanjem Evrokupa, a mi na završni turnir idemo apsolutno rasterećeni", rekao je Ivanović.

Trener "farmaceuta" Stevan Karadžić saglasio se da vrednost ekipe nije budžet već celovitost ekipe, pogotovo kada su u pitanju eliminacioni mečevi.

"Utakmice se ne bi ni igrale kada bi rezultat zavisio od visine bankovnog računa. Trudićemo se da napravimo iznenađenje. Sigurno je da Dinamo neće prokockati šansu da sebi obezbedi mesto u Evroligi, ali mislim da ćemo osvetlati obraz srpske košarke", rekao je Karadžić.

On je dodao da će bitan element biti i sreća, jer se utakmica igra na neutralnom terenu, pa je, kako je naglasio, sve moguće.

Mladi centar Hemofarma Milan Mačvan (19) u Torinu će primiti laskavo priznanje "Igrač u usponu".

"Priznanje mi mnogo znači, ali isto toliko me i obavezuje. Ne bih to uspeo bez saigrača i poverenja trenera", rekao je Mačvan

Pogledajte još