Dokumentarni film Maradona od sutra u beogradskim bioskopima

BEOGRAD, 31. marta 2009. (Beta) - Dokumentarni film "Maradona" reditelja Emira Kusturice naći će se od sutra na repertoaru beogradskih bioskopa, saopšteno je iz distributerske kuće Megakom film.

U saopštenju se navodi da film "Maradona" Emira Kusturice predstavlja omaž čudesnoj životnoj priči i feniksovskom vaskrsnuću Dijega Maradone, sportskog heroja, ljubimca nacije, palog idola i inspiracije miliona obožavalaca.

"Koristeći priliku da se Maradoni približi onoliko koliko to do sada nikome nije pošlo za rukom, kao i zahvaljujući izuzetnoj arhivi, Kusturica vodi publiku na buran i vrlo ličan obilazak najznačajnijih mesta i ljudi u životu tog fudbalera", piše u saopštenju.

Film predstavlja piču o tom velikanu, od skromnih početaka do vrha sveta i od spektakularnog, tragičnog pada do ponovnog rođenja.

Film "Maradona" prikazan je na 61. filmskom festivalu u Kanu u zvaničnoj konkurenciji, kao i na ovogodišnjem FEST-u u Beogradu i festivalu Kustendorf na Mećavniku.

U filmu se pojavljuju pored Dijega Armanda Maradone i Emir Kusturica, Manu Čao (Ćao), Stribor Kusturica, muziku za film radili su Manu Čao i Stribor Kusturica, a scenario je napisao Emir Kusturica.

Pogledajte još