Urnebesni test: Da li ste spremni za roditeljstvo?

Trudnoća

Pitate li se kako je to kada ste devet meseci trudni i imate veliki stomak, ovo je test koji morate probati. Napunite vreću pasuljem i nosite je ispod majice. Sada izvadite pet posto pasulja i vratite vreću ispod majice – tako ćete izgledati nakon porođaja.

Priprema roditeljske uloge za muškarce

Otiđite u prodavnicu gde inače nabavljate hranu i ostale kućne potrepštine i recite im da će od sada cela vaša plata stizati na njihov račun. Zatim otiđite kući i poslednji put pročitajte novine u miru.

Znanje i saveti

Pre porođaja razgovarajte s prijateljima i poslušajte sve o njihovim vaspitnim metodama, disciplini, doslednosti i toleranciji koja s vremenom sve više raste i deca na primer nekontrolirano trče po kafiću. Zatim im recite šta biste vi učinili, šta ste pročitali u knjigama i na internetu i kako bi trebalo da se ponašaju. Uživajte jer to će biti zadnji put da imate sve odgovore.

Priprema za neprospavane noći

Želite li zaista na svojoj koži da osetite kako izgleda besana noć s malim detetom, za to postoji jednostavan recept. Od 17 do 22 sata nosite na rukama vreću ili nešto slično tome težine oko četiri kilograma uz neku iritantnu muziku ili šum nekog aparata u kući. Zatim je odložite, legnite u krevet i navijte alarm u ponoć. Tada ćete vreću opet nositi do jedan sat posle ponoći, leći i ustati u tri sata ujutro. Ponovite te razmake do doručka i probajte da zamislite tako nešto najmanje jednu godinu svaki dan.

(old_image)
Oblačenje male dece

Kupite živu hobotnicu i donesite je kući, ali ona mora biti spakovana tako da nijedan krak ne viri izvan kese. Za spremanje imate pet minuta.

Odabir automobila

Odmah zaboravite na sportske automobile u kojima nema mesta za kolica, sedište i ostale stvari. Mali test spremnosti na roditeljstvo napravićete ovako: kupite sladoled u kornetu i stavite ga u pregradu za stvari, uzmite novčić i ubacite ga u CD player, a na zadnjem sedištu razmrvite keks ili pecivo. Kako vam se čini?

Izlazak iz stana

Nakon što se obučete i spremite pričekajte nekoliko minuta pa izađite i odmah ponovno uđite u stan. To ponovite još dva puta, a kada konačno izađete iz stana i zgrade vratite se ponovo u stan. Izađite ponovo i krenite svojim putem, ali nakon 15 koraka počnite panično tražiti po torbi nešto što sigurno nemate. Zatim se dobro izvičite kako ta stvar uopšte nije važna i vi već kasnite, ali se svejedno vratite u stan i zatim iz njega opet krenite na odredište.

Kako izgleda razgovor s decom

Sve što želite reći ili dogovoriti ponovite po pet puta.

(old_image)
Kupovina namirnica

Za ovu ilustraciju bilo bi savršeno kada biste u prodavnicu mogli da povedete kozu, pa čak i dve ako planirate imati više dece, posebno s malim razmakom. Napunite kolica svim namirnicama i pritom pazite na kozu. Na blagajni platite namirnice i sve što je koza uništila, razlupala ili pojela. Dok ne budete plaćali samo za namirnice iz šoping kolica, niste spremni za roditeljstvo.

Televizija

Počnite da gledate dečje kanale i probajte zapamtiti sve likove u crtaćima kao što su Winnie Pooh, Fifi, Hello Kitty, Pepa Pig, Tomica i prijatelji ili Traktor Tom i pomirite se s tim da će vam to biti najgledaniji sadržaj idućih pet godina.

Nered i neprijatni mirisi

Zanima li vas kako je moguće da kuće vaših prijatelja s decom uvek izgledaju neuredno i imaju čudne mirise, uradite ovo: ostavite otisak prstiju umočenih u pekmez na zavesi, a komadić mesa ili neki drugi deo ručka bacite iza police s televizorom. Zaprljajte zid nekom masnom hranom pa je probajte sakriti bojicom i na kraju po podu razbacajte stvari iz kutija.

Putovanje s decom

Nabavite CD s dečjim pesmicama i slušajte celo putovanje, a na diktafon snimite uzvik "mama" s razmacima od pet minuta. Srećan put!

Spremanje na posao

Za ovaj test odaberite dan kada imate neki važan sastanak i svakako morate doći na vreme. Obucite odeću koja vam dobro stoji i koju zato jako volite pa se umrljajte čajem, mlekom ili komadima kašice. Obrišite maramicama koliko možete i krenite na posao jer nemate vremena za presvlačenje.

Pogledajte još