Sa Vols Strita u striptizete

NJUJORK, 1. april 2009. godine (FoNet) - Recesija i velika ekonomska kriza u Americi iz dana u dan iznose na videlo neverovatne priče, a jedna od njih je i ona o donedavno veoma uspešnoj ženi sa Vols Strita, koja sada radi kao striptizeta. 

"Radila sam kao financijski analitičar na Vol Stritu u poznatoj kompaniji "Morgan Stenli" i imala izvanrednu zaradu. 

Zbog krize sam dobila otkaz i iste večeri otišla s društvom u Rik's Kabare. Želela sam samo da se napijem i zaboravim na sve probleme, a onda mi je menadžer kluba ponudio posao striptizete. 

Nisam dugo razmišljala, pristala sam i sada radim tri do četiri sata noću i samo na napojnicama mogu da zaradim oko 15.000 dolara mesečno", ispričala je dvadesetsedmogodišnja Rendi Njuton. Kaže da je više nego zadovoljna novim poslom i tvrdi da nema seksualnog zlostavljanja ili ponižavanja. Usput, iznenadilo je što se noćni klub vodi mnogo organizovanije i poslovno uspešnije nego finansijske institucije u kojima je radila. 

Sličnu sudbinu ima i Keti Haverton, koja je doskora radila za jednu od najvećih agencija za prodaju nekretnina. "Kada sam jednog jutra shvatila da na računu imam samo dva dolara, odlučila sam da promenim profesiju. Za ples i striptiz u noćnom klubu novac se isplaćuje iste večeri. Zarađujem više nego što sam ikada sanjala i mislim da ću veoma brzo imati novac da kupim stan na Menhetnu", rekla je Keti. 

Zadovoljan je i vlasnik kluba, koji kaže da posao ide bolje nego ranije, jer ljudi dolaze da gledaju bivše bankarke i uspešne poslovne žene iz poslova s nekretninama.

Pogledajte još