Danilović: Prezadovoljan sam sezonom

BEOGRAD, 1. aprila 2009. (Beta) - Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović rekao je da je prezadovoljan dosadašnjim tokom sezone, ali je rekao da njegovu ekipu čeka borba za još dva trofeja.

"Svi u klubu smo prezadovoljni sezonom do sada, pa tako i ja. Drugu godinu uzastopno smo među osam najboljih timova Evrope. Svi smo želeli da odigramo još bar jednu evropsku ove sezone, ali nismo uspeli. Nema problema, idemo dalje", rekao je Danilović.

Partizan je eliminisan u četvrtfinalnoj seriji Evrolige od zvaničnog prvaka, CSKA iz Moskve, sa 3:0. Tim iz Rusije pobedio je utorak uveče šampiona Srbije sa 67:56.

"Čekaju nas još dva trofeja za koje se treba boriti. Naravno da nikome nije lako. Neću da kažem da patimo, ali niko ne voli poraze od bilo koga, pa ni od CSKA. Ja lično mislim da je ovo fantastičan uspeh", rekao je predsednik Partizana.

Danilović je novinarima u Areni priznao da nije verovao da njegova ekipa može da ponovi uspeh iz prošle sezone.

"Nisam mislio da možemo do četvrtfinala, jer su nam otišli važni igrači. Kako je sezona, međutim, odmicala, neke stvari su se iskristalizovale i videlo se da možemo da ispunimo cilj, a to je Top 16", objasnio je Danilović.

"Naravno, kada smo dotle došli, apetiti su porasli, ali ne treba biti nerealan, pa svaki naš uspeh umanjivati nerealnim očekivanjima, a plasman na 'fajnal for' to svakako jeste. Mislim i da smo na fin i kulturan način predstavljali grad. Ponašanje igrača bilo je na zavidnom nivou, što je posebno drago svima nama koji radimo u Partizanu", rekao je Danilović.

Prvi čovek "crno-belih" nije želeo da pričao o budućnosti, ali je istakao da će biti jako teško.

"Neće biti više para. Velika je kriza i biće ih manje nego do sada. Ali, nećemo sada da razmišljamo o sledećoj sezoni, jer ova još traje", rekao je Danilović.

Pogledajte još