Kristof Volc je Gorbačov, Majkl Daglas - Regan u istorijskoj drami "Rejkjavik" (VIDEO)

Okosnica radnje filma ''Rejkjavik" (Reykjavik) je istorijski sastanak Gorbačova i Regana, koji se dogodio 1986. na Islandu i bio je najava kraja Hladnog rata.

Režijom istorijskog filma ''Rejkjavik'' baviće se Majk Njuel (Četiri venčanja i sahrana), a scenario je napisao Kevin Hud (Becoming Jane). Snimanje bi trebalo da počne sledeće godine u islandskoj prestonici Rejkjavik.

Film će prikazati istorijski sastanak vođa dve velesile, koji je tada predstavljao jedinu nadu za sprečavanje sukoba nezamislivih proporcija.

Izvršni producent Ridli Skot rekao je za "The Hollywood Reporter":

- Film će gledaocima omogućiti pogled na dve velike istorijske ličnosti o kojima je zavisila naša budućnost - Gorbačova i Regana.

Volc je za ulogu nacističkog generala u Tarantinovim "Inglourious Basterds" nagrađen Oskarom, nagradom SAG, BAFTA-om i Zlatnim globusom, a najnoviji projekt mu je Tarantinov vestern "Django Unchained", u kome glumi ulogu lovca na nagrade. Ovu ulogu Tarantino je napisao upravo za njega.

Majkl Daglas se, nakon bolesti, vratio svetu filma ulogom Liberačea u HBO-ovom filmu "Behind the Candelabra" u režiji Stivena Soderberga.

Pogledajte još