Morinjo kritikovao Milan i Berluskonija

0

BEOGRAD, 1. aprila 2009. (Beta) – Trener fudbalera Intera Žoze Murinjo kritikovao je gradskog rivala Milan, uz obrazloženje da vlasnik tog kluba i premijer Italije Silvio Berluskoni koristi svoj veliki uticaj u Italiji kako bi zaštitio "roso-nere".

BEOGRAD, 1. aprila 2009. (Beta) – Trener fudbalera Intera Žoze Morinjo kritikovao je gradskog rivala Milan, uz obrazloženje da vlasnik tog kluba i premijer Italije Silvio Berluskoni koristi svoj veliki uticaj u Italiji kako bi zaštitio „roso-nere“.

„Trener Milana Ančeloti uživa zaštitu u velikom klubu kao što je Milan. Svi znaju da (Silvio) Berluskoni ima veliku moć i uticaj na medije u Italiji, dok Inter to nema„, izjavio je Murinjo američkoj teleziziji ESPN.

„Inter je nezavisan klub i nemamo nikog ko nam daje podršku“, dodao je Morinjo aludirajući na medijsku kuću „Medijaset„, čiji je vlasnik Berluskoni.

Kompanija „Medijaset“ u svom vlasništvu ima tri televizije sa nacionalnom frekvencijom u Italiji, kao i dve satelitska kanala.

Morinjo je od letošnjeg dolaska u Inter nekoliko puta izazvao kritike italijanske javnosti i kolega iz prvoligaških timova zbog čestih komentara na račun sudija, čelnika lige i vlasnika drugih klubova.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.