Partizan favorit za trofej, mi vrebamo šansu

BEOGRAD, 1. aprila 2009. (Beta) - Trener košarkaša Cibone Velimir Perasović ocenio je da je Partizan najveći favorit za osvajanje titule prvaka u regionalnoj Jadranskoj ligi.

"Partizan je favorit, i to zbog rezultata u Evropi i Jadranskoj ligi. Do sada su pokazali najviše, igrali su najdominantniju košarku, to mora da se prizna. Uostalom, u 26. kolu ne možeš nikoga da prevariš", izjavio je Perasović za sajt regionalnog takmičenja.

Cibona će u polufinalu završnog turnira igrati protiv Hemofarma, a Perasović smatra da je njegova ekipa sposobna da napravi iznenađenje u Beogradu.

"Fajnal for je takmičenje gde su iznenađenja moguća i česta. Hemofarm nije bez razloga završio na trećoj poziciji. I bez (Vladana) Vukosavljevića su napravili sjajan posao u Jadranskoj ligi. Uostalom dobili su nekoliko puta Crvenu zvezdu", objasnio je on.

Perasović je naveo da ne smatra da je hendikep za njegovu ekipu to što se završni turnir igra u Beogradu.

"To može da bude hendikep, ali na to nismo mogli da utičemo pa se i ne zamaram time. Zapravo, na završnom turniru i nema pravog domaćeg terena. Ni Hemofarm nije iz Beograda", kazao je on.

Trener Cibone dodao je i da ne očekuje da eventualno vređanje sa tribina utiče na njegove igrače u Beogradu.

"Znamo da se nosimo sa takvim atmosferama, imali smo do sada mnoštvo situacija kada je publika bila okrenuta protiv nas. Znali smo da reagujemo na pravi način. Uostalom, profesionalci smo, to bi trebalo da bude normalno. I nismo nikada izgubili jer smo podlegli atmosferi, već zato što smo igrali slabo ili nas je protivnik nadigrao", zaključio je Perasović.

Polufinalni dueli završnog turnira Hemofarm-Cibona i Partizan-Crvena zvezda igraju se 16. aprila, a finale je dva dana kasnije

Pogledajte još