Pokušaj otmice četiri dečaka u Mirijevu?

Nepoznata osoba stara oko 40 godina pokušala je u proteklih nekoliko dana, ispred Osnovne škole "Pavle Savić" u Mirijevu da otme četiri dečaka, saznaje "Press".

Sve je otkriveno pošto je jedan od mališana koji ide u četvrti razred uspeo da pobegne otmičaru i ispriča roditeljima šta se dogodilo. Posle toga i ostala tri dečaka su otkrila da je muškarac i njih pokušao da kidnapuje.

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je više dana kružio u automobilu oko škole koju pohađa mnogo đaka i tražio pogodnu žrtvu za otmicu. Interesantno je da je dosad pokušao samo da kidnapuje dečake trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole "Pavle Savić".

"Prvo je pokušao da otme jednog dečaka na, tako da kažem, fin način. Nudio mu je čokolade, bombone i tako pokušavao da ga namami u automobil", kaže jedan od roditelja čije dete ide u tu mirijevsku školu, i dodaje:

"Kada nije uspeo, na sličan način je to pokušao još u dva navrata i jednom gotovo i uspeo, ali se dečak u poslednjem trenutku predomislio i nije ušao u automobil."

Ovaj više nego zabrinuti roditelj kaže da je ceo slučaj otkriven pošto je jedan dečak iz četvrtog razreda uspeo da izbegne gotovo sigurno kidnapovanje.

"Pošto je otmičar uvideo da neće uspeti da bez sile namami nekog od mališana da uđe u auto, odlučio se da upotrebi fizičku snagu. Čekao je pogodan trenutak i metu. Kada je video tog četvrtaka, on se zaleteo i pokušao da ga otme u jednoj od manjih ulica. Ipak, dečak je uspeo da se otrgne i nekako pobegne", kaže sagovornik lista.

On dodaje da je uplašeni dečak došao kući i ispričao roditeljima šta se dogodilo.

"Posle toga javila su se još tri dečaka, koji su ispričali da je njih takođe neki čovek starosti oko 40 godina pokušao da namami da uđu u automobil i da im je zauzvrat nudio slatkiše i neke druge poklone. Posle tih priznanja roditelji su se s razlogom uplašili za svoju decu i slučaj prijavili i nadležnima u školi i policiji", kaže izvor lista, i dodaje da bi bilo čudno da su se ti dečaci dogovorili da se na tako grub način šale sa svima.

Zbog straha za decu roditelji mališana koji idu u OŠ "Pavle Savić" organizovali su se pa je svaki dan i na svakom školskom odmoru neko od njih zadužen da stoji ispred škole sve dok sva deca ne odu kućama ili po njih ne dođu roditelji.

"Iako smo pokušaje kidnapovanja prijavili, nismo primetili da se išta promenilo. Zato smo odlučili da uzmemo stvari u svoje ruke i da zaštitimo svoju decu", kratko je rekao jedan od ogorčenih roditelja.

Pogledajte još