Prvi antisrpski restoran

Kako su antirestorani mahom smešteni u stanovima, ideja ovog pokreta je da se očuvaju bliskost, kao i porodični i stari građanski duh.

Kako objašnjavaju Aleksandra B., Violeta L. i Ruška K., tri drugarice koje su ovaj koncept rasprostranjen širom sveta donele kod nas, ideja je da se gosti osećaju "baš kao kod kuće".

- Gostima je na raspolaganju ceo stan. Dnevna i soba za odmaranje, trpezarija, kuhinja i terasa. Mogu da čitaju knjigu ili novine, sviraju gitaru, ručaju, odmaraju se, krstare internetom ili slušaju ploče na gramofonu. Nema obaveze da se nešto naruči, tako da mogu da sede od 15 do 24 sata, koliko nam je radno vreme, i za to vreme popiju samo jednu kafu. Mogu i da izuju cipele i uzmu papuče, ali i da rade druge stvari koje rade i kod kuće - priča Aleksandra B.

Pošto žele da podsete na nekada neizostavni porodični ručak nedeljom, na meniju su i neka pomalo zaboravljena jela.

- Na meniju su pršuta, sir, slani rolati, lovačke svinjske šnicle, pite sa mesom i bundevom, piletina s limun travom i ruzmarinom, pekarski krompir, blitva... Ceo obrok košta oko 15 evra, a gosti mogu i sami da uđu u kuhinju i kuvaju - kaže Violeta L.

Izvor:24sata.rs

Pogledajte još