Dodeljene nagrade novinarima za životno delo

BEOGRAD, 29. oktobra 2012. (Beta) - Savez novinara Srbije i Crne Gore dodelio je u ponedeljak nagrade za životno delo novinarima Dimitriju Boarovu, Miodragu Vukoviću i Rodoljubu Petroviću.

Boarov je ekonomski kritičar i privredni novinar, jedan je od osnivača nedeljnika "Vreme" i predavač na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Boarov je na dodeli nagrade u Pres centru Udruženja novinara Srbije, rekao da novinari koji prate ekonomiju nisu bili na ceni i da mu je stoga drago zbog nagrade.

On je kazao da nije problem pisati dobro već dugo i da svaki novinar koji 40 godina piše treba da dobije nagradu za životno delo. Dodao je da nije jednostavno ni lako istrčati taj novinarski maraton.

Rodoljub Petrović bio je dopisnik RTS i Tanjuga iz Čačak, a radio je i na radiju i u lokalnom dnevnom listu. On je ocenio da novinarstvo nikad nije bilo u lošijem položaju nego danas i podsetio da je u Čačku bez posla ostalo 15 novinara nakon promene vlasništva u lokalnim medijima.

Miodrag Vuković kome je danas takodje uručena nagrada radio je kao urednik crnogorske "Pobjede", kolumnista i televizijski kritičar.

Pogledajte još