Ješić: Poljoprivrednici pobedili ministarstva

NOVI SAD, 29. oktobra 2012. (Beta) - Vojvodjanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je u ponedeljak da su vojvodjanska agrarna udruženja uspela da izdejstvuju da se državno poljoprivredno zemljište izuzme iz trgovine i dogovora sa kompanijama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Od danas tema tih pregovora je kapital poljoprivrednih preduzeća, a ne državno uzurpirano zemljište. To je pobeda vojvodjanskih poljoprivrednika", rekao je Ješić na konferenciji za novinare u Novom Sadu, kojoj su prisustvovali i predstavnici najvećih agararnih udruženja u Vojvodini.

Prema njegovim rečima, kada je u potanju državno poljoprivredno zemljište, jasno je da se ne poštuje zakon, o čemu svedoči i primer da te njive oru oni protiv kojih su podignute ozbiljne optužnice.

"Dok obradjuju njive 'holmerima' i drugijm savremenim mašinama, čuva ih UBPOK", kazao je Goran Ješić.

Ješić i predstavnici udruženja Paor, Klub 100P plus, Vojvodina agrar i Asocijacija poljoprivrednika uputili su juče apel ministru poljoprivrede Goranu Kneževiću i javnosti, da sa ozbiljnošću uzmu u obzir njihovu zabrinutost povodom sprovodjenja Zakona o poljoprivrednom zemljištu, agrarnog budžeta za 2013. godinu i Nacrta zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Pogledajte još