Protiv Dulića podignuta optužnica

0

Umesto optužnog predloga protiv bivšeg ministra Olivera Dulića, njegovog saradnika Nebojše Janjića i bivšeg generalnog direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka podignuta je optužnica, javila je u ponedeljak Radio-televizija Srbije.

Do promene kvalifikacije krivičnog dela i zamene optužnog predloga optužnicom došlo je, kako RTS saznaje, nakon dopune krivične prijave policije koja je Tužilaštvu dostavila podatke o neplaćenim dažbinama državnim i javnim preduzećima u postupku izdavanja gradjevinskih dozvola za postavljenje optičkih kablova.

Optužnica je podignuta zbog sumnje da su osumnjičeni zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist u iznosu većem od 2,5 miliona dinara preduzeću „Nuba invest“ u Beogradu, a na štetu budžeta Srbije.

Za krivično delo za koje su optuženi predvidjena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

Istražuju se i tokovi 5,6 miliona evra koji su, umesto u investiranje optičke mreže, završili na računima povezanih preduzeća na Kipru, Sejšelima i u Holandiji, a kako RTS saznaje, Tužilaštvo za organizovani kriminal do danas nije dobilo podatke od slovenačkih kolega koje, po zamolnici, proveravaju poslovanje „Nuba holdinga“

BEOGRAD, 29. oktobra 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.