Učinili sve moguće za odgovor na uragan

VAŠINGTON, 29. oktobra 2012. (Beta-AP) - Predsednik SAD Barak Obama rekao je u ponedeljak da je ubedjen da su državne i federalne vlasti učinile sve što su mogle da se pripreme za uragan Sendi, koji se približava istočnoj američkoj obali.

Obama je naveo da će oluja koja se kreće brzinom od 40 kilometara na čas ugroziti desetine miliona ljudi koji žive na severoistoku SAD, najnaseljenije oblasti u toj zemlji, i pozvao je Amerikance da obrate pažnju na upozorenja.

On je istakao da je prioritet broj jedan da se sačuvaju ljudski životi.

Predsednik SAD se američkoj javnosti obratio preko televizije, iz sobe za brifing Bele kuće.

On je istakao da je ključno da se obezbedi da javnost prati instrukcije, kako bi se na vreme zaštitila od uragana, koji bi, kako su predvideli meteorolozi trebalo kasno noćas ili sutra ujutru da stigne do istočne obale SAD.

Obama je rekao, samo osam dana pred izborni dan, da nije zabrinut zbog uticaja koji bi oluja mogla da ima na njegove šanse za reizbor na predsedničko mesto.

Nadolazeći uragan primorao je Obamu i njegovog republikanskog protiv-kandidata na izborima Mita Romnija da otkažu sve dogadjaje u kampanji, predvidjene za naredna dva dana.

Pogledajte još