Vreme je da se reši problem korupcije u sportu

BEOGRAD, 29. oktobra 2012. (Beta) - Bivši sportski direktor Partizana Mladen Krstajić rekao je da se nada da će premijer Srbije Ivica Dačić i potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rešiti problem korupcije u državi, pa tako i u fudbalu i sportu uopšte.

"Došla je nova vlast, vidim da je Vučić krenuo dobrim putem, želim mu svu sreću bez obzira što je zvezdaš, ali navijam za njega svom snagom, kao i za premijera Dačića koji je veliki partizanovac. Nadam se da će se izboriti za ono što su obećali, da svuda reše problem korupcije, pa tako i u sportu. Nadam se da Srbija kao država ide pravim putem", rekao je Krstajić novinarima u Beogradu.

Krstajić je ocenio da je "neophodno da država reaguje povodom nekih problema u sportu".

On je komentarisao izjavu Vučića da je možda vreme da Zvezda uzme titulu u fudbalu, pošto je Partizan osvojio prethodnih pet.

"Može, ali samo na terenu, nikako van njega. Ako zasluži u redu, ali pored ovakve ekipe Partizana to će biti teško. Sportske klubove trebaju voditi ljudi iz sporta, a ne onima kojima je samo stalo do ličnog profita", naveo je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Krstajić je u decembru prošle godine smenjen sa mesta sportskog direktora Partizana uz obrazloženje Upravnog odbora kluba da su njegove prethodne izjave i kritike tog tela izazvale negativnu konotaciju.

Pogledajte još