Bajić: Odbranom pobedili Olimpiju

"Smatram da je moj tim bio nedisciplinvan u prvom poluvremenu, promašili smo 10 trojki, a svi znaju da mi do sada nijednu ekipu nismo dobili trojkama, već dobrom odbranom. U drugom smo posle sastanka u svlačionici odigrali na nivou, pogotovo u odbrani iz čega je izašao dobar napad i zasluženo smo pobedili", rekao je Bajić televiziji Arena posle utakmice u Laktašima.

Igokea posle šest odigranih utakmica ima isto toliko pobeda u regionalnom takmičenju, a u sedmom kolu će se sastati sa jednim od favorita, ekipom Cedevite.

"Ova utakmica još nije gotova, treba da prespavamo pa ćemo je analiziramo, a kada to uradimo tek ćemo se onda okrenuti sledećem protivniku", kazao je trener ekipe iz Republike Srpske.

Bajić je posebno istakao Korslija Edvardsa, koji od utakmice sa Crvenom zvezdom u prošlom kolu nije uopšte trenirao, a protiv Olimpije je odigrao 13 i po minuta i imao sedam poena, dva skoka i tri asistencije.

"Edvards posle utakmice sa Zvezdom nije odradio nijedan trening, nema svežine i snage, ali je pristao na blokadu kako bi igrao protiv Olimpije i mnogo nam je pomogao", istakao je Bajić.

Trener Olimpije Sašo Filipovski rekao je da njegova ekipa nije izdržala jak tempo protivnika u drugom poluvremenu i da su pojedinci rešili da odlučuju utakmicu iako to nije bio dogovor.

"Igokea je drugo poluvreme odigrala odlično, a mi nismo izdržali. Bilo je mnogo nediscipline i slabe koncentracije u odbrani i zbog toga smo zasluženo izgubili. Odbrana je ta koja odlučuje kada se igra u gostima. Individualci su želeli da odlučuju utakmicu i nisu se držali dogovora. To će im biti velika škola", rekao je Filipovski.

Igokea će sledećeg ponedeljka gostovati Cedeviti u Zagrebu u sedmoom kolu, dok će Olimpija u Ljubljani dočekati MZT Skoplje.

Beta

Pogledajte još