Obama otkazao svoje predizborne aktivnosti treći dan

VAŠINGTON, 30. oktobra 2012. (Beta-AFP) - Američki predsednik Barak Obama otkazao je sve svoje predizborne aktivnosti i treći dan za redom zbog jake oluje koja je zahvatila severoistočni deo SAD i nanela velike štete, javila je Bela kuća.

Obama je prethodno otkazao sve predizborne skupove juče i danas, nedelju dana uoči predsedničkih izbora 6. novembra koji će prema anketama imati veoma tesan rezultat.

Bela kuća je saopštila da predsednik neće učestvovati na dogadjajima ranije zakazanim za sredu u Ohaju, jednoj od najvažnijih neopredeljenih država koje mogu biti odlučujuće za izbore.

Predsednik će ostati u Vašingtonu da nadzire prolazak oluje i učestvovanja saveznih vlasti u sredjivanju sitaucije nakon oluje, rekao je portparol Bele kuće Džej Karni.

Uragan Sendi koji je oslabio u post tropsku oluju velikom snagom udario je severoistok SAD u noći od ponedeljka na utorak, odneo 16 života i naneo velike štete posebno u državama Nju Džersi i Njujork.

Danas ni Obama ni njegov rival republikanac Mit Romni nisu želeli da izgledaju kao da koriste uragan za ciljeve izborne kampanje.

Pogledajte još