Vujošević: Barselona je favorit,ali čuda su moguća

"Oni su veliki tim i klub...Sada su opet u fazi stvaranja tima i nisu ono što su bili pre, recimo, tri godine. Ali i dalje predstavljaju ogromnu snagu i favoriti su. Od svog tima ću zahtevati da, kao i uvek, pruže maksimum i da igraju hrabro, nemaju čega da se plaše", rekao je Duško Vujošević novinarima u Beogradu.

Partizan sutra ujutru polazi u Barselonu, a meč se igra u četvrtak uveče.

"Svaka ovakva utakmica je najbolja moguća škola, a nigde nema besplatne škole, posebno ove najkvalitetnije. Mi smo spremni da damo maksimum i sigurno ćemo se pripremiti i u smislu analize igre protivnika, psihološki i svega ostalog", rekao je Vujošević.

Trener Partizana ocenio je da bi trijumf njegove ekipe bio "čudo", ali je kazao da je realno nadati se.

"Oni su veliki favoriti i svaki rezultat osim njihove pobede bio bi čudo. Ne bi bilo prvo čudo koje smo napravili prethodnih godina. I nada je realan stvar. Ona postoji, ali postoje i neke druge stvari", rekao je trener.

Duško Vujošević je kazao da je u grupi Evrolige Partizan u rangu sa Lijetuvos Ritasom i Bambergom, kao i da je meč u Barseloni uvod u seriju teških mečeva.

"Ulazimo u seriju vrlo važnih utakmica. Posle Barselone ide Split, pa Bamberg, koji pripada našem rangu, pa (Crvena) Zvezda (Beograd), pa druge utakmice. Moramo biti na nivou važnosti trenutka. Ova utakmica je možda i najmanje važna, ali otvara seriju koja je teška", rekao je Duško Vujošević.

U ekipi nema većih problema sa povredama.

Partizan je u prva tri kola pretrpeo poraze, dok je Barselona zabeležila sve pobede.

Beta

Pogledajte još