Novak: Veoma sam srećan!

"To je velika satisfakcija. Veoma sam srećan što ću završiti sezonu kao prvi. To pokazuje koliko je ovo bila dobra sezona za mene", rekao je Novak Đoković agenciji Frans pres.

On je kazao da je bilo teško ponoviti uspeh iz 2011. godine, ali da mu je osvajanje pet gren slem titula do sada omogućilo da bude tu gde je danas.

"Veoma sam ponosan što sam uspeo. Ovo je bila veoma dobra godina, ali nije završena. Ostaju još dva važna turnira - u Parizu i naredne sedmice u Londonu. Želim da se koncentrišem što je moguće bolje na tim turnirima", istakao je Novak Đoković.

Upitan šta je bilo ključno kako bi sačuvao prvo mesto, Đoković je naveo da mu je to bio prioritet ove godine, da je igrao više od 80 mečeva što znači, kako je rekao, "da je igrao na visokom nivou i dobio mnogo mečeva".

"Nastojao sam da se koncentrišem na najvažnije turnire i uvek budem na najvišem nivou. Bio sam veoma redovan na turnirima, igrao sam svaki put bar u polufinalu, to mi je bio cilj", kazao je Novak Đoković.

On je rekao da se fizički u ovom trenutku dobro oseća.

"Naravno, nisam najsvežiji zato što sam imao dugačku godinu. Ali, želim da izdržim ove dve sedmice, da igram najbolje moguće i potom odem na odmor", dodao je srpski teniser.

Na pitanje koliko je teško igrati bez pauze dva vezana turnira kao što su Pariz i London, Đoković je rekao da je "to veliki izazov".

"Siguran sam da se svi učesnici slažu da to nije najbolji način da se pripremi najvažniji događaj na kraju godine, ali takav je kalendar, treba da se prilagodimo i da ga prihvatimo. Nažalost, u ovom trenutku nema drugih opcija, ali o tome ćemo razgovarati i možda nađemo drugo rešenje", rekao je Đoković.

Novak Đoković je bio prvi teniser sveta od četvrtog jula 2011. do devetog jula ove godine, kada je tu poziciju ponovo preuzeo Rodžer Federer.

Beta

Pogledajte još