Marković: Neću mirno čekati da me smene

BEOGRAD, 30. oktobra 2012. (Beta) - Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković poručila je da neće mirno čekati da je smene i odbacila optužbe da je urušila ugled Agencije na čijem je čelu i nesavesno vršila svoju funkciju.

"Nemam razloga da mirno čekam nikakvu smenu. Da mislim da sam nešto pogrešila, ja bih se sama povukla. Da me je neko uhvatio sa rukom u džepu ili da me je neko zaista uhvatio u flagrantnom kršenju zakona, ja ne bih izlagala nikoga javnoj osudi, pre svega ne sebe i svoju porodicu", kazala je Markovićeva za Politiku od srede.

Postupak za njeno razrešenje pokrenuo je Odbor Agencije za borbu protiv korupcije zbog sumnje da je povredila odredbe zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i da je nesavesno obavljala funkciju.

Odbor Skupštine Srbije za pravosudje u sredu će razmatrati izveštaj o radu Agencije tokom 2011. godine, a Zorana Marković ne vidi nijedan razlog da on ne bude usvojen, pošto ga je i Odbor Agencije za borbu protiv korupcije, koji sada traži njeno smenjivanje, prethodno jednoglasno usvojio.

Ona navodi i da nije novost to da je Agencija za borbu protiv korupcije izložena pritiscima, a na pitanje ko vrši te pritiske, ona je odgovorila da su to, pre svega, nezadovoljni funkcioneri čiji broj raste.

Pogledajte još