Izložba posvećena Klimtu u Beogradu do 13. novembra

BEOGRAD, 31. oktobra 2012. (Beta) – Izložba "Gustav Klimt u Beogradu" otvorena je u Beogradu i do 13. novembra u galeriji "Progres" posetioci će moći da vide 16 kvalitetnih reprodukcija najpoznatijih dela austrijskog slikara, povodom proslave 150. godišnjice njegovog rodjenja.

Tehnički kustos izložbe Manfred Tumberger rekao je u utorak na otvaranju da je ta izložba već gostovala u nekoliko gradova Evrope, kao i na Dalekom istoku, u Kini, Japanu i na Tajvanu.

"Na izložbi su prikazane replike Klimtovih dela, jer bi bilo nemoguće organizovati takvu izložbu originalnih radova. Pre svega, njegove čuvene slike 'Poljubac' i 'Život i smrt' u takvom su stanju da ne smeju napustiti muzej", rekao je Tumberger.

Gustav Klimt (1862-1918) najznačajniji je predstavnik modernizma i jedan od najpoznatijih austrijskih umetnika, a njegove slike danas spadaju medju najskuplje na svetu.

Izložbu "Gustav Klimt u Beogradu" organizovali su Grad Beč, Kontaktni biro Beča, Komres i austrijska kompanija Frajvil, čija je najnovija kolekcija nakita inspirisana delima čuvenog umetnika.

Pogledajte još