Erste banka: Oročite kusur

Najinovativniji proizvod koji su uveli je Kusur štednja. Ona povezuje platnu karticu i štedni račun. Svakim plaćanjem karticama Erste Banke iznos može da se zaokruži i da se razlika prebaci na štedni račun, na koji ide kamata.

Klijenti sami biraju na koji način se iznos zaokružuje – na 50, 100, 150, 200… dinara, i na kakvu štednju se razlika prebacuje – oročena, po viđenju, dinarska, devizna... Može se prebacivati i željeni procenat transakcije. Umesto u džepu, kusur se tako gomila na štednji, sa kamatom.

(old_image)

Osim ovog, novi proizvodi Erste Banke su i Štednja 30+, Kombo i Mešovita štednja. Raspon kamatnih stopa zavisi od vrste štednje, roka oročenja i iznosa sredstava.
U Erste Banci poručuju da je za klijente najbolje da sa savetnicima u filijalama klijenti razmotre koje kombinacije novih i standardnih štednih mogućnosti im najviše odgovaraju.

Primer zaokruživanja: Klijent je izabrao da svaka transakcija karticom bude zaokružena na 50 dinara. Platio je neki račun karticom u iznosu 603 dinara. Iznos se zaokružuje na 650, a 47 dinara razlike se prebacuje na štedni račun. Sličan princip se primenjuje i na procentualni iznos.

Više informacija na http://www.erstebank.rs/rs/Stanovnistvo/Stednja/Kusur_stednja

Pogledajte još