Teniserke se spremaju za levoruke igračice

PRAG/BEOGRAD, 31. oktobra 2012. (Beta) - Najbolja teniserka Srbije Ana Ivanović izjavila je u sredu da igračice u Pragu treniraju sa levorukim sparing partnerom kako bi se što bolje pripremile sa finale Fed kupa.

Reprezentacija Srbije u subotu i nedelju u Pragu igraće sa Češkom u finalu Fed kupa. "Ovo je specifična situacija jer imamo malo levorukih igračica na Turu. Sada ćemo igrati sa dve levoruke, što je velika slučajnost. Imamo levorukog sparing partnera i to će nam puno pomoći u pripremi", rekla je Ivanovićeva.

Češku će predvoditi Petra Kvitova, trenutno osma igračica na WTA listi i Lusija Safarova - 17. igračica sveta.

"Imamo borbenost i podršku sa klupe. Borićemo se do poslednjeg momenta, a bolji će pobediti", rekla je Ivanovićeva i dodala:"Svaki meč je različit. Treba da se fokusiramo na našu igru i da damo sve od sebe. Sigurno je da nas očekuju veoma teški mečevi".

Reprezentativka Srbije Jelena Janković smatra da je normalno što igrače osećaju veliki pritisak, jer postoji velika odgovornost.

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš istakao je da je u timu odlična atmosfera i da su devojke izuzetno motivisane. "Mislim da će svaki meč biti veoma važan. Više puta smo dokazali da ukoliko je potrebno i u dublu možemo da dodjemo do poslednjeg poena", rekao je Vraneš.

Pogledajte još