Srbi u Mitrovici protestovali zbog hapšenja

0

Predstavnici Srba sa severa Kosova zatražili su u sredu na protestnom skupu u Kosovskoj Mitrovici da Euleksa prestane da hapsi Srbe.

Ocenili su da je cilj hapšenja zastrašivanje stanovništva da bi se iselilo s Kosova i da bi se uspostavila granice prema centralnoj Srbiji, piše u zaključima protestnog skupa.

„Vaše aktivnosti unose strah i konfuziju medju građane što nam daje povod da se samoorganizujemo i zaštitimo od nezakonitih hapšenja“, upozorava se u zaključcima, kao i da „građani severa Kosova gube strpljenje i da nije dobro da se medjunarodni i kosovski predstavnici igraju njihovim strpljenjem“.

Na mitingu koji su organizovali članovi Srpsko-slovenske solidarnosti bili su i predstavnici lokalnih vlasti i Okruga sa severa Kosova.

Govornici su rekli i da građani severa Kosova neće prihvatiti nasilnu integraciju u institucije prištinske vlasti.

Zamenik predsednika Opštine Kosovska Mitrovica Momir Kasalović je rekao da se na „spiskovima za hapšenje nalazi oko 5.000 građana sa severa“ i pozvao Vladu Srbije da ne pregovara sa Prištinom.

Protest je organizovan jer je prošlog vikenda uhapšen vozač načelnika Kosovskomitrovačkog okruga. On je međutim već u ponedeljak pušten.

KOSOVSKA MITROVICA, 31. oktobra 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.