Šabić: Nedovoljno službenika za 3.000 predmeta

0

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je u sredu izjavio da u proceduri ima 3.000 predmeta za čije razmatranje je potrebno bar šest meseci jer nema dovoljno službenika.

Predstavljajući izveštaj o radu za 2011. godinu, Šabić je na sednici skupštinskog Odbora za pravosudje rekao da svakodnevno pristižu novi predmeti.

On je ukazao da ni posle osam godina postojanja, ta služba poverenika nema kancelariju, a do 35 zaposlenih, samo polovina radi na rešavanju predmeta, dok je, po sistematizaciji, neophodno da ih bude 69.

Šabić je rekao i da je nužno preispitivanje primene Zakona o tajnosti podataka jer Vlada nije utvrdila kriterijume za odredjivanje stepena tajnosti, te je sporna poverljivost bilo kojeg dokumenta koji nosi oznaku tajnosti.

Šabić je ukazao i na rizike nezakonite obrade podataka gradjana, povećane korišćenjem biometrijskih podataka o ličnosti, rastom upotrebe uredjaja za video-nadzor i drugih sredstava tehnike i elektronskih komunikacija.

BEOGRAD, 31. oktobra 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.