Fajgelj tvrdi da su mediji narušili ugled Novog Sada

0

NOVI SAD, 31. oktobra 2012. (Beta) – Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Novi Sad Andrej Fajgelj je u sredu izjavio da su mediji "poljuljali" ugled glavnog grada Vojvodine tokom kampanje da postane Evropska prestonica kulture 2020. godine.

NOVI SAD, 31. oktobra 2012. (Beta) – Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Novi Sad Andrej Fajgelj je u sredu izjavio da su mediji „poljuljali“ ugled glavnog grada Vojvodine tokom kampanje da postane Evropska prestonica kulture 2020. godine.

„Pogrešnom objavom medija da Novi Sad odustaje od kandidature, ugled našeg grada je bez razloga poljuljan u medjunarodnoj javnosti, a evropski partneri navedeni da se pitaju da li smo kao zajednica sposobni da sprovedemo projekat“, rekao je Fajgelj na konferenciji za novinare.

Po njegovim rečima, kandidatura Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture je prilika za viziju ukupnog razvoja grada.

Najvažnija korist jeste „promena imidža što je izuzetno važno ne samo za naš grad, već i za našu državu“, kazao je Fajgelj.

Andrej Fajgelj je na mesto vršioca dužnosti direktora Kulturnog centra izabran na predlog odborničke grupe koja je mandate osvojila na listi Pokreta „Dveri“, a potom je isključena iz te stranke.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.