Tumbaković: Partizan nema finansijske probleme!

"Nemamo apsolutno nikakvih finansijskih problema. Znamo kako zemlja stoji loše po tom pitanju, ali mi smo stabilni", kazao je Tumbaković novinarima na stadionu Partizana.

On je dodao da je održao radni sastanak sa igračima pre pet-šest dana, na kojem se pričalo o periodu koji predstoji.

"Momci su posle sastanka bili raspoloženi i puni optimizma", istakao je Tumbaković.

Sportski direktor Partizana je kazao da će biti sankcija zbog eliminacije iz Kupa Srbije od drugoligaša Borca iz Čačka.

"U kom pravcu će one ići proceniće uži stručni deo kluba i nećemo žuriti sa tom odlukom", dodao je on.

Tumbaković je kazao da ne zna zašto igrači koji su prošle srede poraženi u Beogradu sa 2:1 nisu iskoristili ukazanu šansu.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan - Borac Čačak 1:2

"Ekipu koja je igrala protiv Borca su činili igrači koji su ove sezone malo igrali. Oni su mladi i novac im nikada nije bio motiv. Dugo su čekali tu šansu, dobili su je, a zašto je nisu iskoristili to je njihov problem", rekao je Tumbaković.

"Čuo sam da su igrači koji nisu igrali protiv Borca bili ljuti, ali to je razumljivo jer je grupa koja je igrala izbacila one koji žele više od tako značajnog takmičenja... Nije sramota što su izgubili, već način na koji su to učinili", dodao je on.

Sportski direktor crno-belih istakao je da nije očekivao slabiju posetu na stadionu u prvenstvenoj utakmici sa Novim Pazarom, prošlog vikenda, nego što je to bilo nekoliko dana ranije u Milanu protiv
Intera, kada je oko 2.000 navijača Partizana došlo na utakmicu Lige šampiona.

"Napravićemo analizu zašto je to tako. Ono što smo uradili protiv Intera je kapitalno za srpski fudbal i očekivao sam da se stvori dobra atmosfera i popuni stadion, jer bi to uticalo na kvalitet pojedinaca i ekipe", rekao je Tumbaković.

On je dodao da je posle poraza u Milanu sa 1:0 razgovarao sa predsednikom Intera Masimom Moratijem, ali da tema razgovora nije bio transfer Partizanovog napadača Lazara Markovića.

"Morati mi je rekao da je Partizan odigrao sjajno, da ima grupu talentovanih igrača i da će meč u Beogradu biti još interesantniji. Nije se pominjalo ime Lazar",
kazao je Tumbaković.

Beta

Pogledajte još