Rektor univerziteta Edukons traži inspekciju

NOVI SAD, 3. novembra 2012. (Beta) - Rektor Univerziteta Edukons (Educons) iz Sremske Kamenice Aleksandar Andrejević izjavio je u subotu da je zatražio od Ministarstva prosvete Srbije da pošalje inspekciju da proveri poslovanje tog privatnog univerziteta i da se na taj način "spere ljaga" s njegovog imena.

Andrejević je agenciji Beta rekao da je nedopustivo da univerzitet postane "kolateralna žrtva dnevno-političkih obračuna koji se plasiraju preko medija" i dodao da će u ime 120 nastavnika i 1.600 studenata učiniti sve da "spere ljagu" sa imena te institucije.

"To što nam se podmeću priče da delimo lažne diplome, nije ništa drugo nego dnevno-političko prepucavanje. Neću dopustiti da se baci ljaga na ovaj mladi univerzitet, koji je za kratko vreme postao prestižna naučna institucija, koja brine o svojim studentima, koja učestvuje i u medjunarodnim projektima, koja uspešno saradjuje s privredom", naveo je Andrejević.

Potvrdio je da je na tom univerzitetu doktorirala i sadašnja guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković 2011. godine.

"Ponosni smo što su mnoga zvučna imena doktorirala kod nas. Gospodja Tabaković u to vreme nije bila guvernerka. Ona je jednostavno prepoznala naš kvalitet, kao i mnoga druga zvučna imena, na šta smo ponosni", kazao je Andrejević.

Fakultet za uslužni biznis (Fabus) je deo Univerziteta Edukons, a mediji u Republici Srpskoj su spekulisali da su tamošnji funkcioneri navodno masovno sticali diplome u isturenim odeljenjima Fabusa u Bosni i Hercegovini. Navodno, ispostava Fabusa bila je registrovana u mestu Grude, na adresi svadbenog salona "Otok", kao i u jednom hotelu u Kupresu.

Pogledajte još