Snima se nastavak čuvene "Kazablanke"?

Pre 70 godina u američkim bioskopima prikazana je "Kazablanka" Majkla Kertisa, a danas se u Holivudu priča o nastavku ovog čuvenog filma koji se i danas gleda u domovima širom sveta. Kultni film iz 1942, u kome su igrali Hemfri Bogart i Ingrid Bergman, osvojio je tri Oskara (za najbolji film, režiju i scenario), zatim mesto u Nacionalnom filmskom registru SAD, njegov scenario je Udruženje pisaca Amerike proglasilo najboljim ikada, i često je svrstavan među 10 najboljih filmova svih vremena.

I ranije je bilo pokušaja da se snimi nastavak, uključujući i "Warnerov" projekat "Brazavil", ali su svi propali.

List "The New York Post" piše da unuka jednog od osnivača studija "Warner Bros." – Kes Vorner, razmišlja o snimanju nastavka "Kazablanke" prema scenariju Hauarda Koča, koji je bio jedan od saradnika na filmu.

Kes Vorner je na Kočovu priču naišla u gomili scenarija u njegovoj kući u Vudstoku. "Warner" je razmatrao scenario neko vreme i Vornerova smatra da je studio bio zainteresovan za realizaciju projekta pod uslovom da pronađu odgovarajućeg reditelja.

Iako još nije potvrđeno da će film uopšte biti sniman, u Holivudu se već priča o tome ko bi trebalo da igra Ričarda. Istoričar "Kazablanke” Alžan Hamerc smatra da bi glavna uloga trebalo da pripadne Džozefu Gordonu Levitu, zvezdi serije "Treći kamen od sunca” i filmova "Početak” i "Looper". (Apsolutno se slažemo!)

Kočova priča nazvana "Povratak u Kazablanku” prati Ilsu i Viktora Laska, koji bezuspešno pokušavaju da pronađu Rika nakon što se on sa Renoom pridružio snagama Slobodne Francuske u borbi protiv Romela u severnoj Africi.

Kako prenosi "Post” posle uvida u scenario, posle odlaska iz Kazablanke Ilsa saznaje da je trudna i rađa dečaka koji odrasta u Americi. Dečakov otac je Rik, što Laslo zna, ali ga tretira kao svog sina. Dečak se zove Ričard i odrasta u zgodnog, žestokog momka nežnog srca koji podseća na oca. Kada otkrije ko mu je otac, dečak pokušava da sazna nešto više o svom ocu čije su akcije u Kazablanci legendarne.

Izvor: Politika

Pogledajte još