Gradjani traže da se Jović brani sa slobode

KOSOVSKA MITROVICA, 6. novembra 2012. (Beta) - Jednosatnom blokadom puta kod krsta u mestu Rudare nadomak Zvečana grupa gradjana tražila je u utorak da se Slavoljub Jović koji je uhapšen 31. oktobra brani sa slobode.

Jovićev brat Nebojša je u izjavi novinarima rekao da niko na severu Kosova ne želi da na bilo koji način utiče na pravosudje i proces koji je u toku, ali da gradjani traže da se Jović pusti na slobodu i da mu se omogući fer i pravedno sudjenje.

Slavoljub Jović osumnjičen je za pokušaj ubistva vojnika Kfora 1. jula u selu Rudare i u Kraljevu mu je odredjen pritvor.

"Mi ne želimo da se sudski proces prekine jer smo uvereni da je on nevino uhapšen ali želimo da se na odgovornost pozove Kfor, koji je u više navrata, na Jarinju, u Rudaru i Jagnjenici pokušao masovno ubistvo civila i neko za to mora da odgovara", rekao je Nebojša Jović.

On je poručio Kforu i Euleksu "da ne čine bilo šta što može da poremeti bezbednosnu situaciju na severu Kosova" i upozorio da zbog gneva koji je prisutan kod naroda "može da se udje u problem iz koga će se teško izaći".

Slavoljub Jović (51), prema rečima njegovog brata Nebojše nalazi se u pritvoru u Kraljevu, nakon što ga je uhapsila srpska žandarmerija.

Pogledajte još