Smrt čoveka na Balkanu premijerno 16. novembra

BEOGRAD, 6. novembra 2012. (Beta) - Film reditelja Miroslava Momčilovića "Smrt čoveka na Balkanu", višestruko nagradjivan na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu, premijerno će biti prikazan u petak, 16. novembra, u Sava centru u Beogradu.

Momčilović je agenciji Beta u utorak rekao da je film koštao višestruko manje od uobičajenih filmskih budžeta, a snimljen je u jednom kadru dugom 80 minuta, na jednoj jedinoj lokaciji u stanu od tridesetak kvadrata.

"Snimanje u jednom kadru bilo je rizično i učinilo je ovaj film komplikovanim. Nisam radio u jednom kadru zbog nedostatka novca, već zato što sam želeo da napravim priču o tome šta se dešava sat i po nakon nečije smrti, i to u realnom vremenu", objasnio je Momčilović.

Momčilović, koji je i scenarista filma, rekao je da su u njegovom ostvarenju opisani dogadjaji u kući pokojnika sat i po nakon smrti, a težinu toj crnohumornoj priči daju zaplet i živopisni karakteri, kao i veština glumaca kojima su poverene uloge.

"Volim što se u ovom filmu mešaju i težina početne priče i humor koji nastaje iz te situacije. To su obični ljudi iz komšiluka koji su stavljeni u neobičnu situaciju koja je nažalost tipična za naše podneblje", rekao je Momčilović.

U filmu glume Emir Hadžihafizbegović, Anita Mančić, Nataša Ninković, Nikola Djuričko, Mirjana Karanović, Miloš Samolov, Branislav Trifunović, Aleksandar Djurica, Nikola Kojo, Ljubomir Bandović i drugi.

Pogledajte još