Kolundžija i Gudači Sv. Djordja zajedno na sceni

BEOGRAD, 6. novembra 2012. (Beta) - Maestro Jovan Kolundžija i Gudači Svetog Djordja nastupiće u utorak, 13. novembra u Kolarčevoj zadužbini, na koncertu povodom 20 godina rada tog kamernog sastava.

Na programu koncerta pod nazivom "Ladies in lavender" biće najlepše kompozicije i teme filmske muzike u novim aranžmanima za violinu i kamerni orkestar, koje su uradili postdiplomci Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Kolundžija je u utorak u razgovoru sa novinarima rekao da se raduje tom koncertu i da će beogradskoj publici ponuditi svoje novo prisustvo, kakvo do sada nije predstavio na toj sceni.

Prema njegovim rečima, sve kompozicije na koncertu u utorak biće prilagodjenje gudačkim instrumentima, sa novim, zanimljivim zvukom koji ni on licno još nije potpuno doživeo, jer do sada nije održana nijedna zajednička proba.

"Čeka nas to otkriće, dva kompozitora radila su na tome i muzika je prepuna emocija i virtuoznosti. Čitav koncert, od prve do poslednje note u najvećoj meri namenjen je publici, a neće biti klasičnih teških velikih dela Bramsa, Betovena ili Baha", rekao je Kolundžija.

Direktor Kamernog orkestra Gudači Sv. Djordja Srdjan Sretenović rekao je da taj ansambl želi da proslavi jubilej i 20. godišnjicu postojanja radno, sa što više nastupa i koncerata koji će biti interesantni publici.

Na programu gala koncerta biće dela Hesa (po čijoj je kompoziciji i nazvan zajednički koncert) Leklera, Krajslera, Sen-Sansa, Pabla de Sarasatea, Džona Vilijamsa, autora muzike za filmove "Boja purpura", "Hari Poter", "Ratovi zvezda" i "Šindlerova lista".

Pogledajte još