Obama: Najbolje vreme tek dolazi!

Obama je oko jedan ujutro po američkom vremenu došao u MekKormik centar u Čikagu, gde su ga pristalice dočekale višeminutnim aplauzom i povicima “Još četiri godine”.

Obraćajući se okupljenima, predsednik Amerike je istakao da su izbori vratili duh i veru da svi mogu da ispune svoje pojedinačne snove.
“Znamo u našim srcima da za Ameriku najbolje tek dolazi. Hvala svima koji su glasali. Bez obzira da li ste glasali za mene ili Romnija, vi ste izneli vaš glas”, kazao je Obama.

On je čestitao sam Romniju na snažnoj kampanji, rekavši da je borba između njih dvojice bila oštra, ali samo zato što “volimo ovu zemlju.”
“Nameravam da se u narednim nedeljama vidim sa Romnijem da vidimo kako da pokrenemo zemlju napred”, rekao je izabrani predsednik Amerike.

Prema njegovim rečima, američka ekonomija se oporavlja, a decenija ratovanja se završava.
“Mi želimo naciju koju poštuju i vole u svetu i verujemo u tolerantnu Ameriku, otvorenu za imigrante”, dodao je Obama.

Predsednik SAD se zahvalio supruzi Mišel, rekavši da ne bi danas bio ono što jeste “bez žene koja je pristala da se uda za mene pre 20 godina”.

“Nikada te nisam voleo više i nikada ponosniji kada vidim da te i naša nacija voli”
, dodao je Obama. On je rekao da nikada nije više verovao u budućnost Amerike. “Veći smo od naših individualnih ličnosti i pokazaćemo da živimo u najvećoj naciji na svetu. Hvala Ameriko i Bog blagoslovio Sjedinjene Države”, završio je Obama govor.

Na kraju su na binu pored njega izašle supruga Mišel i ćerke Saša i Malija, kao i potpredsednik Džo Bajden sa porodicom.

Obama je rođen 1961. godine, a nakon četvorogodišnjeg senatorskog staža na izborima za predsednika SAD 2008. godine pobedio je kandidata republikanaca Džona Mekejna. Pobedom nad Mitom Romnijem dobio je drugi predsednički mandat.

Inauguracija predsednika SAD održaće se 20. januara 2013. godine u Vašingtonu.

(Tanjug)

Pogledajte još