Skupština o amandmanima na zakon o upravljanju migracijama

BEOGRAD, 7. novembra 2012. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u sredu sednicu razmatranjem amandmana na Predlog zakona o upravljanju migracijama, koji predvidja da će se Komesarijat za izbeglice baviti i poslovima upravljanja migracijama

Na taj Vladin predlog zakona podneto je oko 20 amandmana.

Predlog zakona o upravljanju migracijama predvidja da se na teritoriji autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave obrazuju saveti za migracije koji će pratiti i izveštavati Komesarijat za izbeglice i migracije o migracijama na svojoj teritoriji i predlagati mere i aktivnosti za efikasnije upravljanje migracijama.

Kako je predloženo, biće uspostavljen jedinstven sistem prikupljanja, organizovanja i razmene podataka neophodnih za upravljanje migracijama.

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović obavestio je poslanike da je Demokratska stranka Srbije povukla amandmane na dopune Zakona o zaštiti podataka.

Predlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti podneo je poslanik opozicione Demokratske stranke Srdjan Miković.

Dopunama zakona predvidjena je mogućnost da Infostan i komunalna preduzeća mogu da uz redovne uplatnice šalju i uplatnice za humanitarne svrhe ako im se obrati institucija koja se bavi humanitarnim radom.

Pogledajte još