Izložba slika Margite Stefanović-Magi "Bodljikava žica"

0

U prostorijama beogradskog kluba "Good Times", Dalmatinska 72 (ugao sa Vladetinom), zainteresovani će moći da pogledaju izložbu slika Margite Stefanović-Magi "Bodljikava žica"

Na izložbi će biti predstavljene slike koje je Margita Stefanović Magi naslikala u periodu 1997 – 1999. godine.

Magi je uz pomoć Milana i Bojana učestvovala u kreiranju zvuka EKV-a i bila zadužena za imidž benda, dizajniranje plakata i omota albuma. Početkom aprila 1997. odlučila je da većinu radova i idejnih rešenja uz pomoć skenera digitalizuje, selektuje i arhivira. Pojedine motive planirala je da iskoristi na reizdanjima EKV-a, ali je na kraju ipak odustala smatrajući da će redizajn promeniti poruku na koju se publika privikla.

Arhiva dostiže brojku od fascinantnih 237 radova. Sredinom 1998. prijateljica iz Zagreba, Jasna Mikić predlaže da zajedno organizuju izložbu u Hrvatskoj, ali kompletna ideja propada. Magi umesto u prestonicu odlazi u Pulu na prvu kulturnu razmenu, ali kao muzičar gde nastupa sa zagrebačkim bendom Veliki bijeli slon. U periodu od januara do oktobra 1999. uz pomoć digitalne štampe na kartonu dovršava različitim tehnikama svoje radove koje ponovo arhivira i jedan deo poklanja prijateljima. Krajem oktobra 2008. poznatoj slikarki Olji Ivanjicki povereno je da izabere dvadeset radova.

Izložbu će otvoriti akademski slikar i muzičar Ljubomir – Ljuba Đorđević, uz veliku pomoć Petra Janjatovića, Branimira Loknera i Vlade Jankovića – Džeta, kao i prisustva mnogih poznatih ličnosti iz kulturnog i javnog života.

Nakon otvaranja izložbe sledi promocija albuma „A Mess of Blues“ Nebojše Nikolića.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.