Zvezda ubedljivom pobedom počela Evrokup

Utakmica je odigrana pred 6.500 gledalaca u hali Pionir, a sudili su Turčin Emin Mogulkoc, Bugarin Miroslav Tomov i Izraelac Omer Osteron.

Crveno-beli su se na pravi način vratili na evropsku scenu posle dvogodišnjeg odsustva i najavili da bi plasman u drugi krug Evrokupa mogao da bude veoma dostižan cilj ove sezone. Izabranicima Vlade Vukoičića, doduše, bilo je potrebno malo vremena kako bi uhvatili ritam i došli do prave igre, ali su na kraju, u poslednjoj deonici mogli i atraktivnim potezima u više navrata da podignu publiku na noge.

CRVENA ZVEZDA: Cvetković , Braun 11, Subotić 7, Rakočević 19, Mitrović, Lazić, Simonović, Savović 18, Katić 9, Radivojević 3, Nelson 4, Skot 22.

ORLEAN: Gabsi, Jang 14, B. Grin 11, Lebrun 5, Raposo 4, Eito, Pelin 10, Kozan, K. Grin 17, Ozbi 9, Ajers 3, Pamba Žil.

Ovo je bio i prvi put u sezoni da su najvatrenije pristalice crveno-belih došli da bodre košarkaše, pošto inače bojkotuju utakmice regionalne lige.

Orlean se pokazao kao nedorasla ekipa tako da ne može u potpunosti da bude ni reper Vukoičiću za nastavak sezone, ali trener crveno-belih može da bude zadovoljan igrom u većem delu drugog poluvremena. Gosti su na početku tog perioda uspeli da priđu na tri poena zaostatka (40:43), ali je Zvezda posle toga potpuno preuzela kontrolu i predvođena Rakočević, Skotom i Raškom Katićem stigla do dvocifrene prednosti.

Ovo je crveno-belima, računajući i Jadransku ligu, bila treća uzastopna pobeda, a u nedelju Zvezdu očekuje duel sa šampionom Srbije, Partizanom.

Među poznatima koji su večeras bodrili crveno-bele bili su potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, kao i fudbaleri Ognjen Mudrinski, Filip Mladenović i Darko Lazović.

Utakmicu drugog kola Evrokupa, košarkaši crveno-belih igraju 14. novembra u Sevilji protiv ekipe Kahasol.

(Tanjug)

Pogledajte još