Škotska traga za selektorom reprezentacije

Rival reprezentacije Srbije u Grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ostao je bez selektora, pošto je Fudbalski savez Škotske otpustio Levina zbog loših rezultata na početku tog ciklusa.

Škotska posle četiri odigrane utakmice zauzima poslednje mesto u grupi sa samo dva osvojena boda, osam manje od vodećih Hrvatske i Belgije.

Mediji su kao najozbiljnije kandidate naveli Gordona Strahana, Ovena Kojla, Aleksa Mekliša, Voltera Smita, Bilija Dejvisa i Džoa Džordana.

Nekadašnji trener Koventrija, Sautemptona, Seltika i Midlsbroa Gordon Strahan rekao je da ga još od zvaničnika Saveza nije pitao da preuzme reprezentaciju, ali je istakao da bi mu bila čast.

"Prilično je jednostavno, bila bi mi čast da me pozovu da budem selektor svoje države, to je sjajno", rekao je Strahan, koji je kao fudbaler odigrao 50 utakmica za reprezentaciju Škotske.

On nije vodio nijedan klub od kada je sporazumno raskinuo ugovor sa Midlsbroom u oktobru 2010. godine, a tokom četiri sezone provedene u Seltiku osvojio je tri titule šampiona Škotske.

Doskorašnji trener Boltona Oven Kojl kazao je da je "otvoren" za pregovore i dodao da je već odbio dve ponude engleskih klubova.

"Uvek želim da čujem šta neko ima da kaže. Biti selektor Škotske je fantastičan posao za onoga ko ima sreće da ga žele na tom mestu. Da bih prihvatio neki posao, ambicije ljudi moraju biti slične onima koje ja imam, a nema sumnje da škotska ima dobre fudbalere", kazao je Kojl koji je prošlog meseca dobio otkaz u Boltonu.

Reprezentaciju Škotske će do izbora novog selektora privremeno voditi Bili Štark, koji je već saopštio spisak igrača za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Luksemburga.

Beta

Pogledajte još