Dijalog da, ali ne na našu štetu

Pomoćnik direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Mirko Krlić rekao je novinarima da su "pregovori neminovnost".

"Pregovori su neminovnost, očekujemo da će srpska strana u pregovorima znati vrlo dobro šta su crvene linije i da će se tih linija držati. Vlada Srbije je vrlo odlučna da postigne maksimum u ovom trenutku i odbrani Kosovo i Metohiju, koliko će od svega toga biti ostvarljivo znate da nije u našim rukama, ali to ne znači da ćemo odustati od svih naših namera"
, rekao je Krlić.

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači razgovarali su sinoć u Briselu u prisustvu visoke predstavnice EU Ketrin Ešton. Dogovoreno je da u decembru počne sprovodjenje dogovora o zajedničkoj kontroli prelaza, odnosno da se u početku to uradi na dva pilot-projekta.

Krstimir Pantić, predsednik Opštine Kosovska Mitrovica rekao je da misli da u Briselu sinoć nije bilo preciznih dogovora.

"Ono što smo čuli u medijima je spremnost da se sporazumi primene, medjutim nisam siguran da će svi ti sporazumi moći da se u praksi primene tako brzo, jer ima puno problema, to smo čuli i od šefa radne grupe za dijalog. Detalji će morati da se razrade pre nego što se krene sa implementacijom, a mi ćemo insistirati da svi oni delovi sporazuma koji su na štetu interesa Srba i države Srbije budu ispravljeni u narednom periodu", rekao je Pantić.

KOSOVSKA MITROVICA, 8. novembra 2012. (Beta)

Pogledajte još