Partizan izgubio od Intera u Ligi Evropa

Utakmica je odigrana pred oko 20.000 gledalaca na stadionu u Humskoj, a sudili su Portugalci Duarte Gomeš, Rikardo dos Santoš i Vrnansio Tome.

PARTIZAN: Petrović, MIljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski, Kamara (M. Šćepović 55’), Smiljanić, Ilić (Jojić 30’), Tomić, L. Marković, S. Šćepović (Mitrović 69’).

INTER: Handanović, Žonatan, Žuan, Silvestre, Pereira, Mudingaj (Gargano 14’), KAmbijaso, Zaneti, Guarin, Nagatomo (Palasio 46’), Livaja (Kasano 76’).

Strelci: Palasio u 51. i 75. minutu, Guarin u 87. za Inter, Tomić u 90. za Partizan.
Žuti kartoni: Ostojić, Mitrović, Jojić (Partizan), Žuan, Livaja (Inter)

Partizan je doživeo novi, treći poraz u Ligi Evrope, ali za razliku od duela dve nedelje u Milanu, večeras je Petrović imao mnogo više posla, a gosti nisu imali milosti.

Ipak, za utehu Partizanu ostaje gol Nemanje Tomića, 300. u istoriji crno-belih u evropskim takmičenjima.

Ovom pobedom drugoplasirani tim Serija A obezbedio je prolazak u šesnaestinu finala Lige Evrope, dok je Partizan i teoretski ostao bez šansi za to.

Ruku na srce, crno-beli po prikazanoj igri u većem delu meča verovatno nisu zaslužili ovako visok poraz, pošto su i sami imali nekoliko sjajnih prilika da zatresu protivničku mrežu.

Izabranici Andree Stramaćonija umeli su to da kazne i došli su do 10. uzastopne pobede, računajući sva takmičenja.

Golman neroazura Samir Handanović bio je posebno raspoložen, pa je u dva navrata spustio "rampu" i odbranio udarce Ivana Ivanova u razmaku od samo dva minuta.

"DŽelat" Partizana opet je bio argentinski internacionalac Rodrigo Palasio, koji je samo četiri minuta pošto je ušao u igru savladao golmana Nikolu Petrovića. Isti igrač je u 75. minutu "kao metak" istrčao kontranapad i duplirao vođstvo.

Palasio je mogao i do het-trika, ali mu je Petrović u 83. minutu odbranio zicer. Golman Partizana, međutim, nije mogao ništa četiri minuta kasnije, kada je Guarin bio precizan posle sjajne asistencije Antonija Kasana.

Konačan rezultat postavio je Nemanja Tomić u poslednjem minutu regularnog toka, posle asistencije Aleksandra Mijkovića.

Nezadovoljni rezultatom u završnici utakmice, veliki deo navijača je u nekoliko navrata skandirao bivšem treneru crno-belih Aleksandru Stanojeviću.

Mrlju na utakmicu bacio je incident koji se desio u sedmom minutu, kada je grupa navijača Partizana na severnoj tribini pokušala da se fizički obračuna sa pristalicama Intera.

Ipak, Žandarmerija je brzo intervenisala i sprečili veći incident, a do kraja utakmice nije više bilo problema.

Fudbaleri Partizana će u sledećem kolu, koje se igra 22. novembra, gostovati azerbejdžanskom Nefčiju u Bakuu.

(Tanjug)

Pogledajte još