Građani Čačka zahtevaju park s imenom legendarne Sonje Savić

Skupštini grada Čačka je predata peticija da se mali park kod železničke stanice u tom gradu nazove po našoj velikoj glumici Sonji Savić, koja je preminula 2008. godine.

Peticiju da se parku u kome je Sonja Savić napravila pve korake, da njeno ime je proteklih nekoliko meseci na Internetu potpisalo oko 750 ljudi.

Pored toga, organizatori peticije predlažu i da se umesto izlivanja biste izlije statua na temu "Ona hoda sama kroz grad". Skulpturu bi dobrovoljno izlili akademski slikar Mijalko Đunisijević i akadamski vajar Ivan Radović na temu pesnika i ilustratora Nikole Šipetića.

"Kompletna inicijativa je svojevsna oda velikoj umetnici poreklom iz ovog kraja, bez ikakve političke pozadine ili bilo kakve materijalno interesne sfere delovanja", kaže Đunisijević, a prenosi portal "Ozon press".

Inicijatori potpisivanja peticije podržavaju predlog odbornika Miroslava Purića da se mali park kraj železničke stanice nazove - Park Sonje Savić, jer je park bezimen, a bilo koja ulica bi povlačila novu i skupu administraciju promene ličnih dokumenata građana.

Skupština Čačka će o ovom predlogu da raspravlja na nekoj od narednih sednica.

Izvor: Mondo

Pogledajte još