Ljubi, ljubi, al’… CIA te izgubi!

0

Direktor CIA Dejvid Petreus podneo je neopozivu ostavku predsedniku SAD Baraku Obami i kao razlog za taj čin naveo vanbračnu aferu, prenosi B92.

General Petreus je istakao da takvo ponašanje nije primereno vođi organizacije kakva je Centralna obaveštajna agencija SAD.

General Petreus stupio je na dužnost u septembru 2011. a pre toga je bio angažovan kao komandant snaga SAD i NATO u Avganistanu.

Petreusa će verovatno naslediti njegov sadašnji zamenik u CIA – Majk Morel, koji će pre zvaničnog unapređenja biti vršilac dužnosti direktora, navodi NBC.

Otišao sam u Belu kuću i zamolio predsednika da mi dozvoli da iz ličnih razloga podnesem ostavku na mesto direktora CIA. Posle 37 godina u braku, napravio sam izuzetno lošu odluku i upustio sam se u vanbračnu aferu. Takvo ponašanje nije primereno ni mužu, ni vođi organizacije kakva je naša. Predsednik je dan kasnije ljubazno prihvatio moju ostavku – naveo je u pismu ostavke Petreus.

On je u pismu dodao i da je „Tedi Ruzvelt jednom primetio da je najveći dar života mogućnost da se radi vredno i radi ono što je vredno raditi“ i zahvalio se najbližim saradnicima na zajedničkom radu.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.