Gagić: Ja sam kriv za poraz

"Imali smo ih celu utakmicu, ali je na kraju sam dao taj pas njima u ruke, posle čega su nas kaznili trojkom i to nas je prelomilo", rekao je Đorđe Gagić posle poraza od 77:72 u petom kolu Evrolige.

Partizan je vodio tokom većeg dela meča, ali je u poslednjih nekoliko minuta poslednje četvrtine stao i dozvolio rivalu da se vrati i povede.

"Nismo se opustili... Svi smo se borili i trudili do poslednjeg trenutka, nismo odustajali do kraja. Mogu samo da čestitam gostima na zasluženoj pobedi i dobroj igri. Nemamo vremena da tugujemo i za emocije, mada nam je ovo večeras mnogo značilo i ovo je veliki šok za nas. Idemo da se borimo dalje. Borićemo se do kraja, do poslednjeg atoma snage", rekao je emotivno Gagić.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan izgubio od Bamberga

Mladi centar Partizana jako je teško podneo poraz. Pošto je završio razgovor sa novinarima zario je glavu u šake, a neki od saigrača su ga tešili.

Kao i trener Duško Vujošević i Gagić, krivicu za poraz preuzeo je i plejmejker Leo Vesterman.

"Sve vreme smo bili u prednosti, ali ne znam šta se desilo u završnici. Dozvolili smo im lake šuteve, a oni su ih koristili. Igrali smo loše tada, a ja pre svih jer sam najodgovorniji za organizaciju i taj deo igre...Ne, niko od nas se nije opuštao, svi znamo da se igra do poslednje sekunde. Igrali su dobro, a mi loše i ja sam igrao loše", rekao je Vesterman.

Na pitanje novinara da li će ekipa uspeti da se povrati emotivno i fizički pred duel sa Crvenom zvezdom u nedelju, francuski reprezentativac je odgovorio: "Moramo. Moramo da se vratimo".

Centar Dejan Musli ocenio je da je propuštena lepa prilika da se zabeleži prva pobeda.

"Imali smo lepu šansu. Kontrolisali smo skoro ceo tok meča, ali smo pali pred kraj i izgubili utakmicu...Mogu samo da im čestitam na zasluženoj pobedi. Tako se namestilo. Nismo ubacili poslednje šuteve koje je trebalo da ubacimo", rekao je Musli.

Kapiten Vladimir Lučić ocenio je da su presudile tri poslednje akcije presudile.

"Odlučile su poslednje tri akcije, u napadu i odbrani. Da smo nešto drugačije uradili u jednoj ili drugoj fazi kako treba, dobili smo utakmicu", rekao je Lučić.

Beta

Pogledajte još